Home            Biografie              Singles/CD's           Foto's               Contact           

   
Biografie
 
     
               


Ik ben geboren en getogen in Huisduinen, een klein dorpje vlak bij Den Helder.
Dieren (en dan vooral paarden) en muziek, dat zijn altijd mijn 2 grootste passies geweest.
Ik had nog nooit een paard gezien, maar volgens mijn moeder waren 1 van mijn eerste woordjes toch echt  paard paard. Dit gevoel was zo enorm sterk dat het muziek op een tweede plaats zette.

Op mijn 7e kreeg ik mijn eerste eigen pony en in principe draaide mijn hele jeugd om pony rijden en fanatiek meedoen aan concoursen. In een paar jaar tijd was de prijzenkast volgestouwd met met bekers en medailles en hingen
alle rozetten als slingers door mijn kamer. De verwoede pogingen van mijn moeder om mij achter de piano te krijgen en te houden waren tevergeefs. Achteraf best jammer, want het muzikale talent was zeker aanwezig. Aan de andere heb ik het enorm naar mijn zin gehad op de ruggen van mijn pony’s.

 

   
   
Muziek bleef dus op een duidelijke 2e plaats.  Ik kon wel enorm genieten als ik tijdens een musical op school een zangrol kreeg. En toen ik op mijn 9e de Sound of Music in de bioscoop had gezien wist ik zeker: Later zou ik ook zangeres worden ! Nu was het nog te vroeg en trouwens ----- het leek me ook heel eng ! Dus ondertussen reed ik vrolijk verder op mijn pony's.

 

                    
   

Pas toen ik op mijn 19e  in Amsterdam ging wonen en studeren realiseerde ik
me dat er ook  nog iets anders in de wereld was dan paarden. Trouwens;
een paard op 3 hoog achter was geen optie.

Ik pakte mijn 2e passie uit de koelkast en beproefde mijn geluk als zangeres.
Mijn angst overwon ik, althans, dat probeerde ik.
Hier in het verre Amsterdam kende immers niemand mij!
Via een vriendin kon ik auditie doen als achtergrond - zangeres bij een soulband en werd aangenomen. Dit was het begin!

Later deed ik auditie bij een professioneel showorkest De Candelight Show Band, (foto links) waar ik erg veel geleerd (en gereisd) heb.

   
     Door al dat zingen had ik steeds minder tijd voor mijn studie Engels. Vooral ook omdat ik veel tijd doorbracht bij Rederij Kooij midden in het centrum van
Amsterdam.

Ik werkte daar als gids en vertelde de toeristen (meestal in 4 talen) allerlei wetenswaardigheden over de stad. Ik heb daar een geweldige tijd gehad.

 

   
   


In 1995 verliet mijn opa, die al op leeftijd was,  zijn huisje in the middle of nowhere en verhuisde noodgedwongen naar de bebouwde kom. Het was altijd al mijn droom om op die plek

 te wonen, dus verruilden we mijn studentenflatje op 3 hoog achter voor een weliswaar nederig stulpje, maar wel gelegen aan het water, aan de rand van een bos, te midden van alle weidsheid en ruimte. Genoeg ruimte voor een paar paardjes !

Ik vond een baan in de buurt als directiesecretaresse bij Rijkswaterstaat. De showband werd verruild voor een gezellige bruiloft- en partijenband uit Den Helder, Company ! (foto rechts)

                       
     

Countrymuziek had altijd een bijzondere aantrekkingskracht op me. Nu helemaal, nu ik volledig in de country woonde !

De mooie melodieën, de pakkende teksten…..en mijn stem leende zich daar bijzonder goed voor. Eind jaren 90 begon ik me daar serieus in te verdiepen.
Ik zocht hulp bij Country Krol. Peter vd Krol, een gedreven man met een
eigen countryradioprogramma bij het lokale radiostation Schagen FM wilde mij graag introduceren in de Nederlandse countryscene.

Maar voor de plannen werden uitgewerkt overkwam mij eerst het allermooiste wat je zo'n beetje in je leven kan meemaken, nl. moeder worden ! Op 1 januari 2000, om 1 uur 's nachts werd de eerste millenniumbaby van de kop van Noord Holland geboren; Danya Lharissa, de mooiste baby ooit.  

 

   
     

Enkele hoogtepunten:

-   het winnen van het Achterhoeks Talentenfestival in 2002. Het oordeel van de jury luidde: Een zeer explosief optreden, een perfecte balans tussen emotie en presentatie. Klik hier voor de rapporten

-    het winnen van de prestigieuze SCPO award show in Oss (2003) met 2 awards: eerste in de categorie solisten en beste overall artiest. De juryrapporten waren zeer lovend.

-    In 2004 gekozen op het Poll Gala te
Veenendaal tot meest belovende artiest.
Vanaf 2003 verscheen mijn ook jaarlijks op de nominatielijst van Beste Countryzangeres.

In 2002 werd de potentiële carrière als countryzangeres weer opgepakt. Er werd een demo gemaakt en verder deed ik mee met een aantal talenten- en awardshows. Met veel succes !! Binnen niet al te lange tijd was mijn naam bekend bij countryminnend Nederland en trad ik overal in het land op. Bij de grote festivals, zoals Floralia in Oosterhout, Thorn en Borderline Festival. Ook in Spanje, Duitsland en België werden optredens geboekt.

In deze periode ontstond er ook een samenwerking met de Rotterdamse band rock 'n roll band Of Course (foto links). Naast country werd rock ’n roll nl. ook een van mijn favoriete muziekstijlen.

Ook volgde er een samenwerking met 'Blue Diamond Riem de Wolff' (foto onder)

             

 

   
   


 

What if we Fly (foto links) verscheen in 2004, opgenomen bij de bekende Starsound
Studio in Oss.1 van de hoogtepunten was het prachtige duet met Nederlandse beste countryzanger Wim vd Vliert (foto onder)


 

   
   

 

In 2006 verscheen het album On my way to You.

Naast het countryrepertoire bevatte dit album ook een aantal Latin songs. Door de verschillende optredens in Spanje was ik geïnspireerd geraakt door deze mooie taal. 

 

 

 


In november 2005 namen we aantal zeer mooie nummers op in ‘Bahasa Indonesia’, getiteld Hati Yang Terluka (mijn gebroken hart) (foto links) .

Aanleiding waren de optredens als countryzangeres bij Pasar Malams; gezellige multiculturele evenementen met muziek, dans, cultuur en oosterse maaltijden. Ik vond de sfeer zo mooi dat ik graag voor deze mensen liedjes wilde zingen in hun eigen taal.

De Indonesische superster Tantowi Yahya (foto onder) kreeg een van de liedjes te horen en in 2006 vroeg hij me voor een aantal duetten tijdens zijn concerten in Nederland.

Een van de hoogtepunten is de prachtige song Don't Move met bijbehorende videoclip. (kijk op youtube.com: Sandra Mooy Don't Move)

         

   
   

Van verschillende kanten kreeg ik regelmatig te horen waarom ik nooit in het Nederlands zong. Tja, waarom ook eigenlijk niet ?

In 2009 verscheen de maxi single Vlieg als een Meeuw bestaande uit een aantal bestaande en zelf geschreven liedjes
 

 

Samen met mijn moeder Elly Mooy, mijn steun, toeverlaat en trouwste fan,
schreven we een aantal geslaagde teksten.
 

            

   
   

Omdat er nog steeds vraag was naar de voorgaande cd's werd er besloten om in 2010 een best of cd uit te geven, een verzameling van maar liefst 18 van de mooiste songs ,afkomstig van de 4 eerder verschenen albums.

Dit album is nog steeds verkrijgbaar.

Ondertussen wordt het gewerkt aan album nr. 5, die waarschijnlijk in de loop van 2012 uit zal komen.

   
   Tegenwoordig zul je me niet alleen tegenkomen op countryfestivals en linedanceclubs, maar ook op allerlei feesten, evenementen en partijen. Ik zing dan een breed meertalig repertoire van de jaren 60 tot heden; mooie ballads, maar ook zeker swingende dansmuziek en gezellige meezingers.

Uiteraard vergeet ik de mooie countrysongs niet.....daar ligt nu eenmaal mijn hart.